ADVERTORIAL | Douwe van der Schaaf door als Automotive Service Fryslân

Automotive Service Fryslân
Automotive Service Fryslân
Foto: eigen foto

Jarenlang werkte Douwe van der Schaaf (43) uit Langweer als monteur bij verschillende autobedrijven. Hij zit al sinds zijn zestiende in het vak. Begin dit jaar is hij aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Aan de Janesloot 8 in Joure heeft hij zijn eigen bedrijf Automotive Service Fryslân geopend.

De behoefte om zijn eigen onderneming te starten, werd de afgelopen vijf jaar steeds groter. Zijn loopbaan begon destijds bij een Peugeot-garage waar hij tien jaar werkte. Het volgende decennium was hij werkzaam bij een BMW en Mini-dealer om vervolgens twee jaar als chef werkplaats in dienst te zijn bij een Renault/Nissan-autobedrijf. „De afgelopen vijf jaar was ik als zzp’er bij diverse autobedrijven werkzaam. Daarnaast bouwde ik een eigen klantenkring op.”

De groep eigen klanten werd steeds groter. Het was voor Douwe de aanleiding om op zoek te gaan naar een eigen werkplaats. Deze werd gevonden in Joure. „Ik kreeg hier de mogelijkheid om Auto Marcel over te nemen. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen.”

Nieuwe apparatuur

Wie bij Automotive Service Fryslân de drempel overstapt, komt terecht in een meer dan keurige werkplaats. Een groot deel van de inventaris is overgenomen van de vorige eigenaar en daarnaast heeft Douwe geïnvesteerd in onder andere een nieuw lasapparaat en nieuwe balans- en diagnoseapparatuur.

Klanten kunnen bij hem terecht voor het onderhoud van hun auto, een APK keuring en autobanden. „Ik kan alle soorten banden leveren en monteren. De eigen locatie biedt ook ruimte voor bandenopslag.” Tevens behoort een airco servicebeurt tot de mogelijkheden. Hiervoor beschikt Automotive Service Fryslân over de verplichte certificering. Uiteraard heeft Douwe ook alle benodigde diploma’s in huis om de APK’s te mogen uitvoeren. Weten wanneer de APK keuring van je auto verloopt? Op de website van het garagebedrijf kun je het snel en eenvoudig checken. Ook kun je online een afspraak inplannen. „Maar uiteraard kun je ook gewoon even bellen of bij mij binnenlopen. Ik ben sowieso van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 17.00 uur aanwezig. Zijn er acute problemen, dan probeer ik die zo snel mogelijk op te lossen.”

Persoonlijk

Alle contacten lopen rechtstreeks via Douwe zelf. Dat is volgens de ondernemer één van de voordelen van een kleinschalig garagebedrijf. „Je krijgt niet eerst een receptioniste aan de lijn en wordt direct door mij geholpen. Niet alleen leuk vanwege het persoonlijke contact, maar ook handig omdat je uit eerste hand hoort wat er precies aan de hand is met de auto.” Een ander voordeel is dat hij helemaal zijn eigen planning kan maken. „Een vlotte doorgang vind ik belangrijk. Het moet niet zo zijn dat je auto twee of drie dagen bij de garage staat.” Indien nodig komt zijn leverancier zes keer per dag langs om de benodigde onderdelen te leveren. Door zijn enorme bak aan ervaring, kan hij met alle merken auto’s uit de voeten. Dat geldt ook voor het onderhoud en reparaties van bedrijfsauto’s tot 3500 kg. „Het werd voor mij tijd om de volgende stap te nemen en ik ben dan ook erg blij met deze eigen locatie.”

Kijk voor meer informatie op www.automotiveservicefryslan.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen