Ambachtelijke bakkerij Siesling in Franeker Hofleverancier

Foto: provincie Fryslân

Op woensdag 6 maart ontvangt ambachtelijke bakkerij Siesling het Predicaat Hofleverancier. Commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok reikt het predicaat op het bedrijf uit aan de directie in gezelschap van burgemeester Waanders van de gemeente Waadhoeke.  

WAADHOEKE, 06-03-2024 – Siesling bestaat 100 jaar. Het bedrijf werd in 1923 in Oudelbildtdijk opgericht door Sipke Siesling. In 1961 verhuisde het bedrijf naar de Voorstraat in Franeker. Aan het roer staat momenteel de derde generatie Siesling; Bernard en zijn echtgenote Feikje. Zoon Max werkt in de zaak en staat klaar om het bedrijf in de toekomst over te nemen.

Het bedrijf heeft zes werknemers in dienst en richt zich op brood, banket en Friese streekproducten volgens oud familierecept. Het bedrijf is maatschappelijk actief en sponsort lokale initiatieven.

Zijne Majesteit de Koning kent de titel Hofleverancier toe aan kleine en middelgrote ondernemingen die van belang zijn voor de regio, een vooraanstaande plaats innemen in de branche, een goede naam hebben en financieel gezond zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen