Oogsttijd: campagne ‘modder op de weg’ weer van start

20 sep , 20:28 Nieuws
frank bijlsma klein 20170818 5579
De Friese moddercampagne is weer van start. Het is oogsttijd en dit betekent dat er veel landbouwverkeer is en kans op modder op de weg. In combinatie met regen kan dit gladheid en dus gevaarlijke situaties veroorzaken.
Deze campagne waarschuwt weggebruikers voor de risico’s van modder op de weg en wijst agrariërs op wat ze moeten doen als ze modder op de weg achterlaten.
‘Modder op de weg’ is een jaarlijkse campagne tijdens de oogsttijd. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, wordt er aan agrariërs gevraagd om waarschuwingsborden in de berm te plaatsen en de weg na afloop schoon te maken. Automobilisten krijgen het advies om de snelheid te minderen en alert te zijn. Mocht je toch in de slip raken: gas los, blijf sturen in de richting waar je naartoe wilt en niet remmen. 
ROF
De moddercampagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân (ROF). Het ROF werkt aan het verbeteren van de Friese verkeersveiligheid, via campagnes, activiteiten op het gebied van verkeerseducatie en verkeersveiligheidsprojecten. Meer informatie over het ROF: www.rof.frl.