Onderzoek: dit zijn de populairste Europese eilanden op social media

24 jul , 12:52 Nieuws
unnamed 96

Op zoek naar plekken met meer rust? Expert tipt twee Europese parels

Het is zover: de officiële start van de zomervakantie. Europese eilanden zijn iedere zomer erg in trek, blijkt uit boekingsgegevens van Interhome. Ook op Instagram en TikTok kun je niet meer onder de vakantiekiekjes van de eilanden uit.
Ibiza staat veruit op nummer één wanneer het gaat om de meest populaire Europese eilanden op social media. Dit komt naar voren uit onderzoek van Interhome. Sicilië volgt op de tweede plaats. Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en speelt dan ook een cruciale rol bij het plannen van vakanties. Tijdens het scrollen vanaf de bank kun je zomaar geïnspireerd raken door het bekijken van iemands vakantiekiekje. Interhome zocht uit welke Europese eilanden het meest bekend zijn op social media en wat de verborgen pareltjes van Europa zijn. Ibiza favorietUit de social media analyseblijkt dat de Zuid-Europese eilanden favoriet zijn voor het perfecte Instagramplaatje. Het Spaanse eiland Ibiza is veruit de populairste spot voor het schieten van een foto voor social media. Na Ibiza op de eerste plaats en Sicilië op de tweede plaats, zijn Mallorca, Tenerife en Malta de populairste eilanden. In de top-15 populairste eilanden op sociale media zijn de Nederlandse Waddeneilanden niet terug te vinden. Blijkbaar zijn onze eigen Waddeneilanden niet 'Instagramwaardig' genoeg.De populairste eilanden onder Nederlanders in 2024Interhome analyseerde de boekingsgegevens om uit te zoeken welke eilandbestemmingen dit jaar favoriet zijn onder Nederlanders. Hieronder vind je de top tien eilanden die Nederlandse vakantiegangers het meest hebben geboekt voor deze zomer:1. Sardinië2. Mallorca3. Corsica4. Sicilië5. Rügen6. Tenerife7. Krk8. Elba9. Trogir10. IbizaTwee Europese ‘parels’ getiptBen je nog op zoek naar een eiland als vakantiebestemming? En wil je liever niet te veel Nederlanders tegenkomen? Interhome tipt twee Europese eilanden, die zeker de moeite waard zijn.“Ga eens buiten de gebaande paden en kies voor een iets minder bekende bestemming. Deze zitten vaak vol met prachtige verrassingen. Het Kroatische eiland Brac is bijvoorbeeld zo’n ‘Europese parel’. Adembenemende natuur en prachtige stranden, waar nog geen duizenden toeristen per dag komen", tipt Rudolf Verbeek, Commercieel Manager bij Interhome.Iets dichterbij huis, op ongeveer acht uur rijden vanaf Utrecht, is volgens Verbeek ook nog een prachtige ‘Europese parel’ te vinden: Usedom. “Een Duitse parel kunnen we wel zeggen. Je verwacht het misschien niet, maar dit eiland verrast met een prachtige kustlijn en parelwitte stranden. Usedom kan zeker weten een verrassende Europese bestemming zijn.”Benieuwd naar het gehele onderzoek en meer tips over vakantiebestemmingen? Kijk dan hiervoor de onderzoekspagina.
__________________________________________________________________________
Verantwoording onderzoekVoor het onderzoek is uitgegaan van de boekingsgegevens van Interhome in de periode van november 2023 tot mei 2024 voor een vertrekmaand van november 2023 tot oktober 2024. Daarnaast zijn de hashtags van Europese eilanden op zowel Instagram als TikTok opgezocht om zo tot de top 10 te komen. De hashtags zijn in juni 2024 geanalyseerd.Over InterhomeDe portefeuille van Interhome omvat ongeveer 40.000 vakantiewoningen en appartementen in meer dan 20 landen en is een onderdeel van Hotelplan Group, gevestigd in Glattbrugg (CH). Hotelplan Group is op zijn beurt een dochteronderneming van Migros, de grootste winkelketen van Zwitserland, gevestigd in Zürich. De nabijheid van vastgoedeigenaren en vakantiegasten is een van de belangrijkste troeven van Interhome. Zo'n 200 lokale servicekantoren (115 eigen en 90 partnerkantoren) staan garant voor een full-service pakket, variërend van persoonlijke klantenontvangst tot uitgebreid beheer van vakantiehuizen. Interhome heeft bijna 60 jaar ervaring als een uitstekende aanbieder van individuele vakantiehuizen en appartementen. Het brede aanbod reikt van eenvoudige chalets en appartementen tot luxe villa's - aan het strand, op het platteland of in de bergen. In 2023 heeft Interhome 9,4 miljoen overnachtingen verzorgd en genereerde een gefactureerde omzet van 389,7 miljoen CHF.
Foto: Interhome