Feestelijke afsluiting Project ‘Vitale Logies’

04 jul , 17:32 Nieuws
persfoto vitale logies
Sander de Looze
Ondernemers en experts in de logiessector werkten de afgelopen jaren samen met beleidsmedewerkers van gemeenten en provincie aan de vitaliteit van deze sector. Vandaag werd tijdens een feestelijk evenement het project ‘Vitale Logies’ afgerond. De deelnemende ondernemers en de ingeschakelde experts blikten terug op de vele initiatieven en resultaten.
FRYSLAN, 04-07-2024 - Deze verhalen zijn gebundeld in een ‘Vakantiemagazine Vitale Logies’. Gedeputeerde Friso Douwstra ontving het eerste exemplaar van ‘Vakantiemagazine Vitale Logies’: “Dit magazine is een tastbare terug- én vooruitblik over dik twee jaar ‘Lessons learned’ en aanbevelingen voor de toekomst. Rondom verschillende bedrijven is een hele mooie dialoog ontstaan tussen experts, ambtenaren en ondernemers. Dat helpt om elkaar beter te begrijpen. Ook op weg naar nieuwe vormen van samenwerking zoals we die voortzetten bij het werken rondom de Provinciale Omgevingsvisie.”

Friese slimme groeiambitie

Het project ‘Vitale Logies’ was de afgelopen twee en een half jaar een onderdeel van het programma ‘Gastvrij Fryslân’. Er lag een stevige ambitie; in 2028 vervullen de Friese logiesaccommodaties een sleutelrol in de Friese slimme groeiambitie. Zij maken Fryslân mooier voor de gasten en de bewoners door de uitzonderlijke hoge kwaliteit van omgeving en cultuur optimaal te benutten.

Verschillende expertises in één keer aan tafel

Er ontstond een groot netwerk van experts, die door een intensieve samenwerking met ondernemer en overheid zorgden voor beter uitgewerkte plannen die aan (kunnen) sluiten bij gemeentelijk en provinciaal beleid. Zo is het Recreatie Expert Team (RET Fryslân) 36 keer in actie gekomen. Waaronder bij Aquacamping & Jachthaven De Rakken. Samen met bestuur en directie stelde het RET-Team een toekomstvisie op voor het bedrijf. Volgens directeur Otto Spoelstra was er een goede wisselwerking tussen de experts en het team: “Ik vond het geweldig om met adviseurs van ‘het kaliber dat normaal bij de grote ketens werkt’ aan tafel te gaan en te sparren over De Rakken. Dat heeft ons heel veel geholpen. Ook het feit dat je verschillende expertises in één keer aan tafel hebt en niet als ondernemer alle experts langs moet gaan, scheelt je heel veel tijd”