Friezen ontvangen bijna de meeste verjaardagskaarten van Nederland

Foto: Kaartje2Go
Een verjaardag is pas echt af met taart, slingers en een berg met verjaardagskaarten op de deurmat. En die berg is bij de Friezen best groot. In deze provincie ontvangen inwoners namelijk bijna de meeste verjaardagskaarten van Nederland, blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.
FRYSLAN, 13-05-2024 – Van heel Friesland ontvangen inwoners van Hollum, Bantega en Winsum gemiddeld gezien de meeste verjaardagskaarten. Opvallend: de top-drie provincies die de meeste verjaardags- én te-laat-kaarten ontvangen zijn de drie noordelijke provincies, namelijk Drenthe, Groningen en Friesland.
Zeeuwen sturen meeste te-laat-kaarten
Zelf weleens een verjaardag vergeten? Inwoners van Zeeland zullen zich hier het meeste in herkennen. Zeeuwen sturen naar verhouding namelijk de meeste te-laat-kaarten van heel Nederland. Inwoners van Drenthe en Friesland lopen na de Zeeuwen vol schuldgevoel naar de brievenbus. In Noord-Holland onthouden ze de verjaardagen van hun familie en vrienden juist wel goed. Hier gaan namelijk de minste te-laat-kaarten op de bus. De provincie die de pineut is als het gaat om het ontvangen van de te-laat-kaarten? Dat is Drenthe. Daar zitten jarigen het vaakst tevergeefs bij de deurmat te wachten.
Attente Brabanders
Als er wordt gekeken naar het versturen van een persoonlijke verjaardagswens in Nederland, dan is Noord-Brabant het meest attent, gevolgd door Limburg. Hier worden de meeste verjaardagskaarten op de post gedaan. Inwoners van Flevoland sturen per inwoner gemiddeld de minste verjaardagswensen.
Januari-jarigen het vaakst vergeten
Ben je jarig in januari? Dan heb je de meeste kans om vergeten te worden tijdens je verjaardag. De eerste maand van het jaar is namelijk de maand waarin de meeste te-laat-kaarten worden verstuurd. Jarigen in december hebben meer geluk, want in deze maand worden de minste kaartjes verstuurd als het gaat om het vergeten van verjaardagen.
De volledige onderzoeksresultaten en het overzicht per provincie zijn hier te vinden.
__________________________________________________________________________
Verantwoording onderzoek
De onderzoeksresultaten zijn tot stand gekomen op basis van interne gegevens van januari 2022 tot en met maart 2024. Hierbij is gekeken naar het aantal verstuurde en ontvangen verjaardagskaarten, waarbij specifiek is ingezoomd op de categorie te-laat-kaarten.
Over Kaartje2go
Kaartje2go.nl is marktleider op het gebied van kaarten sturen en werd begin 2022 uitgeroepen tot beste webwinkel van Nederland. De kaartenwebshop is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 13 miljoen kaarten per jaar, waaronder geboortekaartjes, trouwkaarten en natuurlijk verjaardagskaarten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen