Onderzoek laat zien: blond valt op blond, bruin gaat voor bruin

Foto: Seeders
De liefde is niet altijd makkelijk te vinden. Voor de een is het liefde op het eerste gezicht, terwijl de ander nog jaren bezig is met zoeken naar die ene speld in de hooiberg. Maar welke rol speelt de haarkleur bij het vinden van de liefde van je leven?
LANDELIJK, 07-05-2024 – Uit onderzoek van Haibu blijkt dat Nederlandse vrouwen met blond haar de voorkeur geven aan potentiële partners met blond haar, terwijl vrouwen met bruin haar zich het meest aangetrokken voelen tot personen met bruin haar.
Haibu, de webshop voor professionele haar- en beautyproducten, deed onderzoekonder ruim 900 Nederlandse vrouwen naar de voorkeur voor haarkleur als het gaat om aantrekkingskracht. Wat blijkt; soort zoekt soort. 64% van de blonde vrouwen vinden mensen met een blonde haarkleur het meest aantrekkelijk. Bijna zes op de tien vrouwen met een bruine haarkleur vindt iemand met dezelfde haarkleur ook het meest charmant.
Bruine haarkleur favoriet voor veel vrouwen
Wat opvalt is dat vrouwen met zwart haar niet de voorkeur geven aan hun ‘eigen’ kleur als het gaat om de liefde. Zwartharige vrouwen  hebben namelijk het liefst een liefdespartner met een bruine haarkleur. Ook roodharige vrouwen vallen meestal niet op personen met dezelfde haarkleur, maar gaan het liefst voor iemand met bruin haar. Heb jij een bruine haarkleur? Dan heb je geluk! Van alle haarkleuren heb jij de meest aantrekkelijke, behalve als je het vraagt aan de Nederlandse blondines.
Gebroken hart
Waar de liefde begint, kan de liefde ook eindigen. De meeste harten worden gebroken door Nederlandse vrouwen met bruin haar. Hierna volgen de blondines. Dit wordt in het onderzoek bevestigd door de brunettes zelf. Ruim een kwart (26%) van de vrouwen met bruin haar zegt in het onderzoek twee tot vijf harten te hebben gebroken.
Alle onderzoeksresultaten zien? Kijk dan hier.
___________________________________________________________________
Verantwoording onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd door middel van een survey, die is ingevuld door 911 Nederlandse vrouwen.
Over Haibu
Haibu; verzorgd tot in de puntjes. Met meer dan 300.000 producten op voorraad, een 7 dagen per week geopende klantenservice en razendsnelle levering is Haibu marktleider in professionele hair- en beautyproducten. Van haarverzorging tot make-up producten en van stijltangen tot huidverzorging.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen