Wandelen in prachtig Gaasterland voor twee goede doelen

Harichsterbos
Harichsterbos
Foto: parelprojecten.nl

“Oer it boerehiem” is het thema van de 19e Gaasterland Wandeltocht. De agrarische sector in de regio Gaasterland staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige producten. Een aantal agrarische bedrijven is in deze route opgenomen. Gaasterland ligt in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. De streek is, anders dan het overwegend vlakke weidekarakter van Friesland, juist glooiend en bosrijk.

GAASTERLAND, 26-04-2024 – Ook dit jaar denkt de organisatie van de Gaasterland Wandeltocht er wederom in geslaagd te zijn het nuttige met het aangename te combineren. De schitterende omgeving van Gaasterland is op zich al de moeite waard maar wat deze wandeltocht zo uniek maakt is dat er op een aantrekkelijke manier een combinatie gemaakt wordt tussen het landschap en de gebruikers van de gronden.

Goede doelen

Uit de opbrengst van de Gaasterland Wandeltocht worden twee goede doelen gesponsord. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Hulphond Nederland. Deze organisatie is het expertisecentrum voor het opleiden en inzetten van hulphonden, maar ook van paarden. De hulphonden worden opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking of epilepsie. De dieren worden ook opgeleid voor therapeutische doeleinden om volwassenen met traumaklachten en jongeren met psychiatrische problematiek of ontwikkelingsstoornissen te helpen www.hulphond.nl.

Ook uit de opbrengst wordt Stichting Kinderhulp Oeganda financieel ondersteund, een Fries initiatief. Zij helpt en ondersteunt kinderen en weeskinderen die (nog) niet in staat zijn zelf beslissingen en verantwoordelijkheden te nemen en ook (nog) niet in staat zijn zichzelf te voorzien van huisvesting, levensonderhoud en scholing. Ook ondersteunt zij kinderen die wel in staat zijn zelf beslissingen en verantwoordelijkheden te kunnen en willen nemen voor hun toekomst. Dit alles in de ruimste zin van het woord. Dit kunnen initiatieven zijn op gebied van huisvesting, scholing, voeding, kleding en gezondheidszorg. www.stichtingkinderhulpoeganda.nl

Organisatie GWT

Het initiatief en organisatie van de GWT is in handen van Lions Club Balk, ‘Tusken Mar en Klif’. De club is onderdeel van Lions Clubs International, een van de grootste NGO’s ter wereld, met 46.000 clubs in 210 landen en bijna 1,5 miljoen leden die zich belangeloos inzetten om anderen te helpen.

Praktische informatie

Gaasterland Wandeltocht – Zondag 5 mei 2024
afstand starttijden prijs per persoon (op basis van voorverkoop)
7,5 km 11:00 – 12:00 uur € 6,-
15 km 10:00 – 12:00 uur € 6,-
25 km 08:30 – 10.00 uur € 8,-
40 km 08:00 – 09:00 uur € 10,-

€ 3,- voor kinderen tot 14 jaar (alle afstanden)

Start en finish: Manege Gaasterland, Wyldemerkwei 1 in Harich, waar je gratis kunt parkeren.
Kaarten via https://www.gaasterlandwandeltocht.nl/wandeltocht/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen