De DE punten zijn verzilverd in pakken koffie voor de voedselbanken

Wim Koning met DE pakken koffie
Wim Koning met DE pakken koffie
Foto: Harriët van der Bijl

Bestuurslid Wim Koning van de voedselbank Lemmer toont een deel van de 458 pakken koffie die zijn voedselbank heeft gekregen middels de actie inzameling DE punten in december 2023. Deze actie werd georganiseerd door de Lionsclub Balk, tusken Mar en Klif. In Lemmer stonden bij 4 winkels de inzameldozen. In totaal zijn daar bijna 260.000 punten ingeleverd.

LEMMER / BALK, 10-03-2024 – Ook voor de voedselbank Balk zijn punten ingezameld. In de dorpen van de vroegere gemeenten Gaasterland en Nijefurd stonden 8 inzameldozen met een opbrengst van 432.000 punten. Goed voor 731 pakken koffie. Koffie valt niet onder het basis pakket voor clienten van de voedselbanken. Met deze actie kunnen de voedselbanken dus wat extra toevoegen aan de parketten. En we weten allemaal dat een bakje op zijn tijd welkom is.

Landelijk was de opbrengst 178.000 pakken koffie. Deze actie zal in december 2024 weer worden gehouden. Dus knip de zegels van de verpakking en bewaar ze voor deze goede bestemming. En graag geteld inleveren. Wij rekenen op u! Er is ook oud en buitenlands geld ingeleverd. Opbrengst 12 kg. Elke kg brengt ca € 50,00. Dit geld gaat naar de Stichting Fight voor Sight Nederland die op vrijwillige basis oogoperaties bij kinderen uitvoert in Afrikaanse landen. Deze opbrengst wordt vermeerderd met een subsidie van 50 % door de Wilde Ganzen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen