Friesland opnieuw goedkoopste provincie voor autoverzekering

Foto: parelprojecten.nl

Friesland was in 2023 voor het derde jaar op rij de goedkoopste provincie voor een autoverzekering. Dit blijkt uit de Datamonitor autoverzekeringen van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2023 betaalden Friezen gemiddeld € 56,56 euro per maand voor hun autoverzekering. Dat is 24% minder dan de gemiddelde Nederlander, die betaalde in 2023 een premie van € 74,21 per maand.

FRYSLAN, 07-03-2024 – Ook in 2021 en 2022 lag de autoverzekeringpremie in de provincie Friesland het laagst van heel Nederland. “Dat autoverzekeringen in Friesland zo goedkoop zijn, komt doordat de criminaliteit rond auto’s in deze provincie relatief laag is”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “De afgelopen jaren behoorde Friesland met 30 tot 45 autodiefstallen per jaar tot de provincies met het laagste aantal autodiefstallen. Alleen in Zeeland waren er in 2022 minder diefstallen.”

Daarnaast telt mee dat Friesland een provincie is met veel landelijk gebied. Autoverzekeraars schatten er het risico op een verkeerongeval of schade aan je auto lager in. “Ook dit soort factoren wegen verzekeraars mee bij het bepalen van de autoverzekeringpremies. En daarom ligger de premies in Friesland lager”, legt Bulthuis uit.

Goedkopere autoverzekering in Friesland?

Ook als je in Friesland woont en al een relatief lage premie betaalt voor je autoverzekering kan het vaak nóg goedkoper, volgens Bulthuis. “De premieverschillen tussen de autoverzekeraars zijn ook in Friesland erg groot. Het verschil tussen de goedkoopste autoverzekering en de gemiddelde premie in de vergelijkingen die Friezen op Geld.nl maakten, is gemiddeld bijna € 186 per jaar. Eerst vergelijken vóórdat je een autoverzekering kiest, levert je zo een flinke extra besparing op.”

Over Geld.nl

Geld.nl is een onafhankelijke financiële vergelijkingssite. Geld.nl onderscheidt zich in de markt door het vergelijken van het grootste aanbod financiële producten.

Op Geld.nl vergelijk je naast autoverzekeringen ook leningen, woon- en reisverzekeringen, hypotheken en nog veel meer financiële producten. Geld.nl is als één van de weinige vergelijkers aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Bron: geld.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen