Onderzoek: dit zijn de meest aangevraagde vakspecialisten in Friesland

Foto: homedeal
Liever niet zelf het dak op om bijvoorbeeld nieuw dakleer aan te leggen? Dakdekkers zijn de meest aangevraagde vakspecialisten in Friesland. Dit komt naar voren uit onderzoek van Homedeal. Na dakdekkers doen inwoners van Friesland het meest een beroep op schilders en hoveniers.
FRYSLAN, 03-01-2024 – Homedeal onderzocht in welke provincie welke vakspecialist het meest aangevraagd wordt.
Hiervoor zijn meer dan 350.000 aanvragen geanalyseerd. De gemiddeld meeste aanvragen van heel Nederland per inwoner? Die worden gedaan in Flevoland. In Noord-Holland steken de inwoners het vaakst zelf de handjes uit de mouwen. In deze provincie wordt gemiddeld gezien het minst gebruikgemaakt van professionele vakspecialisten.
Van schilderen tot daken bedekken
In Flevoland, de provincie met de meeste aanvragen voor vakspecialisten, worden schilders het meest aangevraagd. Naast de schilders zijn ook dakdekkers erg gewild. Zij worden na de schilders het meest ingezet. Na daken bedekken en schilderen hebben de Flevolanders ook graag een piekfijne tuin, dat is de categorie die op drie staat.
Koele zomers
Opvallend is dat het plaatsen van een airco in Zuid-Holland bovenaan staat, maar verder alleen in Limburg in de top-drie aangevraagde klussen terug te zien is. Ook glaszetten is maar één keer terug te zien in de provinciale lijstjes met de meest aangevraagde klussen. De glaszetter staat in Utrecht namelijk op de tweede plaats en komt verder niet naar boven in de top-drie meest aangevraagde vakspecialisten.
Wil jij weten welke vakspecialisten in jouw provincie het meest worden aangevraagd? Kijk dan hier.
___________________________________________________________________________
Verantwoording onderzoek
Voor het onderzoek zijn meer dan 350.000 aanvragen geanalyseerd van Homedeal. Op basis hiervan zijn de regionale en de ranglijsten per aanvraag gemaakt.
Over Homedeal
Homedeal verbindt huiseigenaren met vakspecialisten voor projecten in en om het huis. Online een geschikte vakspecialist vinden kan een uitdaging zijn voor huiseigenaren door de overvloed aan informatie. Homedeal maakt dit eenvoudig door alle benodigde informatie en alle hoogkwalitatieve bedrijven op één plek te verzamelen. Huiseigenaren kunnen zo heel simpel online offertes aanvragen om in contact te komen met meerdere vakspecialisten, zodat ze kunnen kiezen voor de vakspecialist die het beste bij hun project past.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen