Subsidiepot tweede editie kortingsactie fietshelm in 2 dagen leeg

fietsen
fietsen
Foto: parelprojecten.nl

Om het gebruik van fietshelmen te stimuleren, lanceerde de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) vrijdag 12 mei een tweede editie van de kortingsactie. Friezen van 55 jaar en ouder kregen 25 euro korting op de aanschaf van een goedgekeurde fietshelm. Binnen 2 dagen hebben 1.000 Friezen van de actie gebruik gemaakt.

FRYSLAN, 14-05-2023 – Hiermee is het beschikbare budget van 30.000 euro op. Dit betekent het einde van de kortingsactie. De actie was mede mogelijk door subsidie van Provinsje Fryslân. ‘Ik vind het fantastisch dat via beide edities in totaal 2.600 Friezen van deze actie gebruik hebben gemaakt en voortaan veiliger de weg op gaan’, reageert verkeersveiligheidsgedeputeerde Avine Fokkens-Kelder. Om Friezen te stimuleren een fietshelm te gebruiken, lanceerde Provinsje Fryslân in april de campagne Fryslân zet ‘m op: www.fryslanzetmop.frl.

Fryslân zet ‘m op

Fietsen is gezond en houdt jong. Het is goed als mensen dit tot op hoge(re) leeftijd kunnen blijven doen. Belangrijk is wel dat fietsers, en zeker oudere fietsers, zich bewust zijn van de risico’s en de mogelijkheden om die te verminderen. Het gebruik van een fietshelm vermindert de kans op hersenletsel bij een ongeval met een derde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen