Jeugd Bakhuizen/NOK krijgen training van SC Heerenveen

Foto: Geert de Ridder

Afgelopen week hebben jeugdspelers van Bakhuizen en NOK een professionele training van SC Heerenveen ontvangen. Dit is mede mogelijk gemaakt door Kivits Drunen, die RKVV Bakhuizen in het voorjaar een cheque heeft aangeboden voor het organiseren van een voetbalclinic.

BAKHUIZEN, 31-10-2022 – De avond is meteen aangegrepen om trainers van beide verenigingen uit te nodigen om mee te kijken naar hoe een dergelijke training wordt verzorgd. Het organiseren van praktijksessies voor kader is onderdeel van het jeugdbeleid.

De avond startte met wat fun oefeningen voor de O10 en O11 teams. Na de nodige voetbaltechnische vaardigheden en een partijvorm was het de beurt aan de O13 en O15 teams. Hier kwam ook het passen, draaien en afhouden van de tegenstander aan bod.

Komende woensdag komt SC Heerenveen nog eens op herhaling in Bakhuizen. Dan komen ook de O8 en O9 teams in actie.

In 2017 zijn de verenigingen RKVV Bakhuizen en SV NOK gestart met een samenwerking in het jeugdvoetbal. Beide verenigingen hadden moeite om volwaardige teams samen te stellen in de junioren categorie (O13 t/m O19). Inmiddels wordt al ruim vijf seizoenen samen gespeeld in de oudste jeugdteams, ook wordt beleid en activiteiten met elkaar afgestemd.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen