Relatief weinig tandartspraktijken in Friesland

Foto: https://www.pricewise.nl/

Friesland heeft in verhouding tot andere provincies relatief weinig tandartspraktijken. Per 10.000 inwoners zijn in Friesland 2,3 praktijken, waarmee de provincie onder het landelijk gemiddelde ligt van 2,7 praktijken per 10.000 inwoners.

FRYSLÂN, 18-11-2021 – Binnen Friesland zijn er grote verschillen tussen gemeenten. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer dat eigen gegevens in combinatie met data van Vektis analyseerde.

Steeds minder uitgebreide tandartsverzekering

Friezen kiezen steeds vaker voor een minder uitgebreide tandverzekering. Waar in 2017 nog 2,8% van de aanvullend verzekerden koos voor de meest uitgebreide tanddekking (met 100% vergoeding, tot € 750,- per jaar), is dit momenteel nog maar 1,1%.

De minst uitgebreide aanvullende tandartsverzekering (met 75% vergoeding tot € 250,- per jaar) wordt in Friesland juist steeds vaker gekozen. In 2017 koos 50,8% van de Friezen met een tandartsverzekering voor deze dekking en momenteel is dit 56,6%.

Deze neerwaartse trend is niet zo gek, volgens zorgexpert Mirjam Prins. “Klanten staan steeds kritischer tegenover een tandartsverzekering. Het kan een slimme investering zijn, maar lang niet voor iedereen.”

Ze raadt aan om van tevoren de kosten met elkaar te vergelijken. “Probeer in te schatten hoeveel tandartskosten je komend jaar gaat maken, en vergelijk dit met de premie die je zou betalen. Je merkt dan al snel of een tandartsverzekering voor jou relevant is.”

Voor meer informatie: Independer.nl

Reacties

Cookieinstellingen