RKVV Bakhuizen brengt jongeren in beweging middels gamification

Foto: Geert de Ridder

In samenwerking met WePlay United bracht voetbalvereniging RKVV Bakhuizen op woensdag 3 januari de jeugd in beweging door middel van het innovatieve ‘FIFA Skill Games’. Een evenement waarbij jongeren niet alleen gamen, maar ook actief bewegen.

BAKHUIZEN, 03-01-2024 – Gamen is één van de belangrijkste hobby’s die de jeugd tegenwoordig heeft. Vaak staat de PlayStation al aan voordat de schooltas is uitgepakt. Dit gaat helaas soms ten koste van buiten spelen. Hoe kunnen we er dan toch voor zorgen dat de jeugd gemotiveerd raakt om te sporten? “Middels de ‘FIFA Skill Games’ wordt ingespeeld op de interesse van de jeugd en worden jongeren aangemoedigd om te bewegen door gebruik te maken van verschillende bewegingselementen uit de populaire game FIFA”, aldus Trudy Rossi-Visser, jeugdbestuurslid en mede-organisator van het event. “We passen verschillende skill games uit de game toe in het echt en vertalen hiermee de belevingswereld van FIFA naar het voetbalveld.”

Hoe werkt het FIFA skill game event?

Na een intensieve warming-up wordt de groep in tweeën verdeeld: de ene groep begint met het FIFA toernooi op de PlayStation en de andere groep verdeelt zich over de verschillende skill games op het voetbalveld. Bij de skill games worden er verschillende oefeningen uitgevoerd die bekend zijn uit de FIFA computergame, waarbij de deelnemers vaardigheden leren en oefeningen zo goed mogelijk proberen uit te voeren. Na anderhalf uur wisselen de groepen. Na afloop ontvangt iedereen een gepersonaliseerde FUT-kaart op basis van de resultaten van de skill games.

Trudy: “Mede dankzij subsidie vanuit het inwonersinitiatief van De Fryske Marren hebben we dit kunnen organiseren voor de jeugd uit Bakhuizen en omstreken. Met ruim veertig deelnemers was het dan ook een zeer geslaagd evenement. Naast leden van de voetbalvereniging hebben we
ook andere jongeren via de skill games kunnen activeren om te bewegen, wat toch belangrijk is in een wereld waarin steeds minder jongeren actief aan sport deelnemen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen