Eerste uitgifte digitaal aangevraagd rijbewijs

Rijbewijs digitaal
Rijbewijs digitaal
Foto: defryskemarren.nl

Maandag 5 december, heeft de heer Kramer zijn digitaal aangevraagd rijbewijs opgehaald bij het servicepunt in Lemmer.

LEMMER, 09-12-2022 – Jacco Kramer: “Ik ontdekte dat mijn rijbewijs in november verliep. Op 1 november zag ik dat ik mijn rijbewijs digitaal kon verlengen. Dit heb ik meteen gedaan en ik ontdekte dat het digitaal aanvragen ook nog veel sneller gaat! Het heeft zo moeten zijn. Daarom ben ik waarschijnlijk ook de eerste inwoner die van deze nieuwe dienstverlening gebruik heeft gemaakt.“

Rijbewijs online verlengen in De Fryske Marren

Vanaf 1 november 2022 is het in gemeente De Fryske Marren mogelijk om uw rijbewijs online te verlengen. U hoeft dan voor de aanvraag niet naar het gemeentehuis te komen. De online route loopt via de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Wie voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet nog wel naar het gemeentehuis. Bij het verlengen van uw rijbewijs moet u toch de deur uit voor het maken van een pasfoto. Deze moet gemaakt worden door een RDW erkende fotograaf. Als die is ingevoerd, kunt u na twee werkdagen, op de door u gekozen locatie, uw nieuwe rijbewijs zelf ophalen.

Wethouder Janita Tabak: “Het online verlengen van je rijbewijs bespaart zowel de inwoner als de gemeente veel tijd. Je hoeft alleen de deur uit voor het maken van een pasfoto en een paar dagen later haal je je rijbewijs op.”

Je rijbewijs online verlengen.

 

Bron: defryskemarren.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen