Nieuwe thuishaven voor ‘Skip mei Lading’

Skip
Skip
Foto: defryskemarren.nl

Het kunstwerk Skip mei Lading van Ids Willema heeft op donderdag 3 november een nieuwe plek gekregen bij de Sewei en het Roazebosk in Joure. Het kunstwerk is eerder geplaatst als afronding van het aanleggen van een geluidswal tussen de A7 en de wijk Zuiderveld.

JOURE, 09-12-2022 – Nadat de snelweg is weggehaald, is ook de geluidswal verdwenen en werd het kunstwerk tijdelijk opgeslagen. Nu het grondwerk van het gebied bij het Roazebosk klaar is, is het kunstwerk opnieuw geplaatst. Vlak naast de Sewei is in het water een stukje van een wal gemaakt, zodat het Skip mei lading op een verhoging staat en goed zichtbaar is.

Metafoor voor het leven

Skip mei lading wordt omschreven als ‘een rudimentair vormgegeven schip waarin een geabstraheerde lading zichtbaar is’. De titel is volgens de kunstenaar een metafoor voor het leven. Het kunstwerk staat ook symbool voor de bedrijvigheid en dynamiek. In de nabijheid van het kunstwerk komt de cortènstalen plaat met het gedicht Berneskip, boartersskip. Het gedicht is ook van Ids Willemsma. Meer informatie over het kunstwerk en het bijbehorende gedicht vindt u op de website van Keunstwurk.

 

Bron: defryskemarren.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen