Herbestemming Gereformeerde Kerk Lemmer

De voormalige Gerformeerde kerk in Lemmer en omliggende gebouwen krijgen een nieuwe bestemming. Hiermee wordt het monument behouden voor de samenleving.

De gebouwen worden verduurzaamd en gerenoveerd. Stuwende kracht is CU Living van sociaal ondernemer Amanda Boesjes uit Lemmer. CU Living richt zich op het behoud van iconische gebouwen, volgens de pijlers van de circulaire economie volgens Metabolic.

De Protestantse gemeente Lemmer c.a., Stichting Lemster Sjerke en CU Living geven door middel van onderstaand filmpje een ‘coronaproof’ rondleiding door de gebouwen en een inkijkje in de plannen.

Amanda Boesjes licht toe: “We geven de Gereformeerde kerk een plek terug in de samenleving. Een open deur voor iedereen waar jong en oud welkom is en op een ongedwongen manier wil samenkomen”.

Kerkzaal

Marrit Plat is voorzitter van Stichting Lemster Sjerke en eindverantwoordelijke voor de invulling van de kerkzaal. De stichting wil een plek creëren ‘waar bijna alles mogelijk is’. Te denken valt aan exposities en theater- en filmvoorstellingen. “We willen bestaande en nieuwe initiatieven samenbrengen en daar is de kerkzaal de perfecte plek voor.”

Consistorie en Baken

De voormalige consistorie wordt het consultatiebureau van de GGD. In de pastorie en het Baken zijn 17 levensloopbestendige woonruimtes voorzien met gezamenlijke binnenruimtes en een binnen- en daktuin. “Op deze manier kunnen we prachtige monumenten behouden door herbestemming”, aldus Boesjes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen