Aandacht voor sponsorvoorstel Kleurrijk Fryske Marren

Geeske Holtrop-Hoekstra
Geeske Holtrop-Hoekstra
Foto: eigen foto

Het college laat onderzoeken of het idee van fractie Kleurrijk Fryske Marren om evenementen te sponsoren in plaats van te subsidiëren uitvoerbaar is.

JOURE, 29-10-2021 – De fractie diende in de raadsvergadering van juni het voorstel al in. Het idee is dat de gemeente toegangskaartjes koopt van een vereniging, wanneer deze evenementen of betaalde activiteiten organiseert.

Deze toegangsbewijzen worden vervolgens gegeven aan inwoners die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zoals mantelzorgers, mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en asielzoekers.

Het kan volgens de fractie een win-winresultaat opleveren. Voor de aanvragers kan het veel papierwerk schelen, want ze hoeven dan geen “moeilijke subsidieformulieren” meer in te vullen. Ze zijn blij zijn met de extra kaartverkoop, de extra inkomsten en de extra gasten. De gasten zijn blij met de vrijkaarten en kunnen meedoen/participeren. En de gemeente kan rekenen op een groter draagvlak onder de bevolking.

In de gemeenteraad van 27 oktober heeft Geeske Holtrop wederom de kwestie te berde gebracht. Uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen.

Wethouder Boerland noemde het een sympathiek voorstel en deed de toezegging de haalbaarheid te laten onderzoeken. “Daar zijn we heel blij mee”, aldus Holtrop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen