Raad akkoord met erfpacht camping Lemmer

Gemeentelijke camping aan de Plattedijk in Lemmer
Gemeentelijke camping aan de Plattedijk in Lemmer
Foto: Google Maps

De gemeentelijke camping aan de Plattedijk in Lemmer wordt volledig toeristisch. De gemeenteraad heeft 27 oktober ingestemd met een erfpachtconstructie waarbij de gemeente eigenaar van de grond blijft.

JOURE/LEMMER, 28-10-2021 – De raad heeft ingestemd omdat hiermee een toekomstbestendige, toeristische camping met een gevarieerd aanbod van accommodaties wordt verzekerd. Voor het selecteren van een nieuwe exploitant schakelt de gemeente een gespecialiseerde makelaar in.

Camping toegankelijk voor breed publiek

Het gaat om de exploitatie van 5,2 ha grond wat de gemeente in erfpacht gaat uitgeven. De bestemming van de grond blijft toeristisch-recreatief. Met een erfpachtconstructie kan de gemeente bovendien zorg blijven dragen voor de uitgangspunten: een camping met een gevarieerd aanbod, toegankelijk voor een breed publiek.

Realistisch en haalbaar

Door Van der Reest Advies is onderzocht welke vormen van exploitatie van de camping realistisch en haalbaar zijn. Er zijn verschillende scenario’s in beeld gebracht, waaronder verkoop en erfpacht.

Bij erfpacht blijft de gemeente eigenaar van de grond. Hiermee blijft de gemeente ook zeggenschap houden over dat deel van de grond (0,3 ha) dat mogelijk nodig is, mocht er in de toekomst nog een aquaduct worden gerealiseerd.

Gevarieerd aanbod met nieuwe trends

Doel is om een haalbare en aantrekkelijk invulling te realiseren voor de camping. Wethouder Irona Groeneveld, portefeuillehouder ruimtelijk beheer: “We zijn blij met de instemming van de raad en het is nu aan een nieuwe exploitant om de camping in te richten, als deze maar ‘volledig toeristisch’ wordt en een mix aanbiedt van camperplaatsen, toeristisch kamperen en verhuuraccommodaties”.

“Hierbij is ook het inspelen op nieuwe trends en behoeften belangrijk”, zegt Frans Veltman, wethouder toerisme en recreatie. “De inrichting van de camping moet een aanvulling zijn op het huidige aanbod in de omgeving. Om de procedure transparant te laten verlopen, was ons voorstel aan de raad om bij de keuze van een nieuwe exploitant een gespecialiseerde makelaar in te schakelen. Hier kunnen we nu mee aan de slag”.

Herinrichting vanaf april 2022

De contracten met de vaste campinggasten zijn/worden per 1 november 2021 beëindigd. Alle vaste campinggasten ontvangen een vergoeding voor het leeg maken van hun plek. De ontruiming van de camping begint vanaf 1 november en zal tot 1 april 2022 duren. Daarna kan worden gestart met de herinrichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen