Ontruiming Swimfun Joure na rook uit machinekamer

Swimfun Joure
Swimfun Joure
Foto: Twitter: @gemeenteDFM

Zwem- en sportaccommodatie Swim&Sportfun in Joure werd donderdagavond 2 september ontruimd nadat er rook kwam uit de machinekamer. Er was sprake van het vrijkomen van schadelijke stoffen.

JOURE,03-09-2021 – Even na acht uur werd door een medewerker rook geconstateerd in de machinekamer. Er werd onmiddellijk overgegaan tot ontruiming van de circa 50 bezoekers die aanwezig waren in het complex. De bezoekers werden in overleg met de gemeente elders ondergebracht.

In eerste instantie was er het vermoeden dat het ging om een storing in het zoutelektrolysesysteem en was het niet duidelijk of er schadelijke stoffen waren vrijgekomen. De brandweer heeft gedurende de avond diverse metingen in en rondom het complex uitgevoerd. Hierbij zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Rond middernacht werd het pand vrijgegeven door de brandweer en werd door de technische dienst nader onderzoek verricht. Hieruit bleek er sprake te zijn van een vastgelopen motor van de blower van het bubbelbad. Doordat de motor was gaan smeulen ontstond er forse rookontwikkeling en een penetrante stank.

Drie medewerkers die rook binnen hadden gekregen konden na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. Het zwembad gaat vandaag om 12:30 uur weer open voor bezoekers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen