Sinterklaasintochten weer mogelijk

Foto: pixabay

Inmiddels kan er weer meer en is het mogelijk om een sinterklaasintocht te organiseren. Een sinterklaasintocht wordt gezien als doorstroomevenement. Dit betekent concreet dat er geen coronatoegangsbewijs en/of een gezondheidscheck nodig is.

DE FRYSKE MARREN, 08-11-2021 – Wel wordt aan organisatoren gevraagd om rekening te houden met een aantal zaken. Een overzicht staat hieronder.

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 2 november, blijven onderstaande richtlijnen gelden tot in ieder geval de volgende persconferentie op vrijdag 12 november.

Doorstroomevenement

  • Zorg ervoor dat mensen bij aankomst van Sinterklaas (in het dorp/de haven) zo kort mogelijk op één plek wachten. Geef bijvoorbeeld een duidelijke aankomsttijd aan, zodat mensen niet te lang hoeven te wachten en vraag het publiek om niet te vroeg aanwezig te zijn.
  • Houd het welkomstwoord, en daarmee het ‘statisch gedeelte’, zo kort mogelijk.
  • Zorg voor een uitgebreide (lint)route als die er is en maak het rondje wat groter, zodat er goede spreiding van het publiek is.

Uitdelen snoepgoed en pepernoten

  • Vanuit hygiënisch oogpunt heeft voorverpakt snoepgoed de voorkeur (i.p.v. strooigoed). Laat kinderen vanaf 12 jaar bijvoorbeeld als Piet voorverpakt strooigoed uitdelen aan kinderen.

Dorpshuizen/horeca

  • Wanneer mensen na de intocht naar een dorpshuis en/of horecagelegenheid gaan, geldt daar de regelgeving voor dorpshuizen en horeca. Bezoekers moeten, bij een feest in het dorpshuis, een coronatoegangsbewijs tonen net als in de reguliere horeca.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen