Friese ChristenUnie fracties sturen brandbrief aan Tweede Kamer over dreigende sluiting kinderhartchirurgie UMCG

Foto: Pixabay.com

De Friese fracties van de ChristenUnie roepen in een brandbrief de Tweede Kamerleden op om sluiting van de kinderhartchirurgie niet te laten gebeuren. De ChristenUnie fracties zijn geraakt omdat de stem van vele mensen en instanties de minister niet van dit

voornemen af hebben kunnen brengen. Alle petities, brandbrieven en oproepen van bezorgde ouders kinderartsen, Commissarissen van de Koning ten spijt, lijken vooralsnog aan dovemansoren gericht.

Marga Liefting, fractievoorzitter ChristenUnie Harlingen en Bernita Hakvoort lijsttrekker ChristenUnie Waadhoeke brengen maandag 17 januari 2022 een bezoek aan de Tweede Kamer. Zij overhandigen de brief persoonlijk en gaan in gesprek met de landelijke fractie. De ChristenUnie wil zorg vertrouwd en dichtbij: in de regio. “Dat is waar het wat ons betreft om gaat”, zeggen Liefting en Hakvoort. “Wij willen dat deze specialistische zorg blijft in Groningen. Wij denken dat dit voorgenomen besluit te weinig kijkt naar de impact en verarmende effecten voor onze samenleving, daarom vinden wij dat dit besluit van tafel moet.”

Aankomende woensdag is er een commissievergadering in de Tweede Kamer over de zorg voor patiënten met aangeboren hartafwijkingen in Rotterdam en Utrecht te concentreren. De Friese ChristenUnie fracties hopen dat de Tweede Kamerleden nog eens goed kijken naar het belang van het open houden van specialistische zorg in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen