Seismisch onderzoek door Vermilion gestart

Foto: defryskemarren.nl

Afgelopen weekend is Vermilion gestart met het daadwerkelijke seismisch onderzoek in gemeente De Fryske Marren. Seismisch onderzoek wordt gebruikt om inzicht te krijgen in mogelijke aanwezigheid van aardgasvoorraden en aardwarmte in de diepe ondergrond. Het onderzoek duurt tot eind december 2021.

DE FRYSKE MARREN, 17-11-2021 – Tijdens het onderzoek kan er (kort) hinder ondervonden worden.

Mogelijke hinder

In de komende periode vindt het opwekken van de geluidsgolven plaats en het meten en registreren van de teruggekaatste golven. Tijdens deze werkzaamheden kan er gedurende korte tijd enige hinder ondervonden worden, als vibrotrucks dicht in de buurt zijn of seismologische ladingen ontstoken worden. Op het moment dat de seismische ladingen worden ontstoken kan een dof geluid te horen zijn. Daarnaast rijdt er verkeer door het gebied en lopen er mensen in het gebied die de werkzaamheden uitvoeren. Tijdens de uitvoering vindt constante monitoring plaats of de opgewekte golven binnen de daarvoor geldende normen blijven. Begeleiding vanuit Vermilion is aanwezig bij de uitvoering om toezicht te houden.

Meer informatie, vragen of meldingen

Kijk voor meer informatie op de website van Vermilion. Van maandag t/m vrijdag kan er contact opgenomen worden met het veldkantoor van Vermilion voor meer informatie, vragen of meldingen over het project:

 

Bron: defryskemarren.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen