Friso Douwstra geïnstalleerd als gedeputeerde

Friso Douwstra is woensdagmiddag 22 september door commissaris van de Koning Arno Brok beëdigd als nieuwe gedeputeerde namens het CDA.

LEEUWARDEN, 23-09-2021 – De beëdiging volgde nadat Provinciale Staten instemden met de voordracht van Douwstra. Hij volgt Sander de Rouwe op, die vanaf 1 oktober aan de slag gaat als burgemeester van Kampen.

De 37-jarige Leeuwarder is geen onbekende in de Friese politiek. Van 2010 tot 2017 was hij raadslid voor het CDA in de gemeente Leeuwarden en vanaf 2017 is hij wethouder. Douwstra neemt de portefeuille van De Rouwe onder voorbehoud over. Onderwerpen daarin zijn onder andere Financiën, Economie, Sport en Kennisinfrastructuur. De definitieve portefeuilleverdeling wordt in oktober vastgesteld.

De commissaris van de Koning nam de eed af in het Fries en feliciteerde hem met een mooie bos bloemen. “Ik ben heel blij met deze benoeming en heb er zin in om aan de slag te gaan voor ’t beste lân fan d’ierde. Ik zie ernaar uit om met mijn nieuwe collega’s in PS en GS te gaan samenwerken”, aldus Friso Douwstra.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen