FvD en PVV drukken op pauzeknop energietransitie

Foto: defryskemarren.nieuws.nl

Na het quick-scanrapport van de Groene Rekenkamer over de RES, zijn de Statenfracties FvD en PVV van mening dat de provincie op de pauzeknop moet drukken.

LEEUWARDEN, 20-05-2021 – Het quick-scanrapport is opgevraagd door de fracties van het Forum voor Democratie en de PVV Fryslân. Zij concluderen hieruit dat als gevolg van de Regionale Energie Strategie (RES) de kosten van het Friese energiesysteem de komende jaren zullen verdubbelen tot gemiddeld €6000 per jaar per gezin. Tegelijkertijd is er de dreiging van regelmatige stroomuitval, zonder dat de CO2 doelstellingen bereikt kunnen worden.

“Dit rapport geeft aan dat de route naar duurzame energiebronnen grotendeels geplaveid is met bestuurlijk wensdenken”, aldus Durk Dijkstra (FvD) en Harrie Graansma (PVV). Volgens hen gaat dit proces van verduurzaming ten koste van het landschap en ten laste van de burger. Ze roepen geïnteresseerden op om op de provinciale websites van de PVV en FVD kennis te nemen van het GRK-rapport.

Beide Statenleden vinden het onacceptabel dat bij de RES geen kosten- en batenanalyse bijgevoegd of uitgevoerd is. Door deze analyse zouden bijvoorbeeld de daadwerkelijke kosten per burger in beeld gebracht kunnen worden.

Mede door de uitkomsten van het GRK-rapport zijn beide fracties van mening dat de provincie bij de energietransitie op de pauzeknop moet drukken.

Links naar het rapport van de Groene Rekenkamer:

pvvfryslan.com 

fryslan.notubiz.nl 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen