Eindexamenkandidaten mogen één niet-kernvak wegstrepen

Foto: Pixabay.com

Behalve twee herkansingen en een extra tijdvak waardoor leerlingen hun examens kunnen spreiden, kunnen leerlingen straks één niet-kernvak niet mee laten tellen.

Zoals in december aangekondigd, gaan de centrale examens dit jaar door met vorengenoemde maatregelen. Hiermee kunnen leerlingen een volwaardig diploma halen waarmee zij door kunnen stromen naar het vervolgonderwijs.

Dat heeft minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs bekendgemaakt na overleg met de vertegenwoordigers van onder andere scholen, leerlingen en het vervolgonderwijs.

‘Succesvol afronden van dit jaar’

Minister Slob: “We nemen drie maatregelen om alle leerlingen de kans te geven dit jaar succesvol af te ronden. Ook krijgen ze extra ondersteuning bij de voorbereidingen, als dat nodig is. Tegelijkertijd blijft het objectieve moment van de centrale examens staan, waardoor geslaagde leerlingen uit bijvoorbeeld Enschede vergelijkbare kennis en kunde hebben als leerlingen uit Alkmaar met een diploma op zak.”

Alsnog slagen door wegstrepen

Leerling mogen één niet-kernvak wegstrepen. Daardoor kunnen die leerlingen toch door naar het vervolgonderwijs. Het eindcijfer van het weggestreepte vak telt dus niet mee bij het bepalen van de uitslag, maar blijft wel zichtbaar op de cijferlijst. Wegstrepen kan alleen als een leerling hierdoor alsnog kan slagen.

Voor meer informatie: Rijksoverheid.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen