IMF-subsidie voor 16 projecten in Noordoost-Friesland

Foto: Provinsje Fryslân

Via het Iepen Mienskipsfûns (IMF) verstrekt de provincie Fryslân subsidie aan 16 initiatieven in de regio Noordoost-Friesland. In de tweede openstellingsperiode gaat er ruim 290.252 euro naar leefbaarheids-projecten vanuit de mienskip.

NOORD-OOST FRIESLAND, 16-07-2021 – Het Wâldpykpaad is een route voor de echte Wâldpiken die buiten de paden willen wandelen. Bezoekers kunnen wandelen over de schouwpaden van het Egyptebos. Met dit project wil Stichting MeM jonge gezinnen, kinderen en bezoekers op unieke wijze betrekken bij de (woon)omgeving. Via een wandelroute met opdrachten leren zij over de cultuur en het unieke coulisselandschap van de Noardlike Fryske Wâlden, waaronder elzensingels, pingo’s, etc. Hierbij staat het Wâldpyk-gevoel centraal. Met de subsidie wordt o.a. een routekaart, educatiemateriaal en een digitale audiotour ontwikkeld.

De totale projectkosten bedragen 7.045 euro. Vanuit het IMF wordt 2.818 euro subsidie bijgedragen. 

Iepen Mienskipsfûns

In de derde openstelling kunt u weer subsidie aanvragen, de aanvraagperiode loopt van 6 september tot en met 30 september 2021. Voorwaarde is dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid. Kijk voor meer informatie en inspirerende projecten op www.streekwurk.frl/imf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen