Verbod voor vrachtwagens op deel Slachtedyk in Joure

Slachtedyk, Joure
Slachtedyk, Joure
Foto: Google Maps

Het college van b en w stelt een geslotenverklaring voor vrachtauto’s in op het gedeelte van de Slachtedyk tussen de Tolhûswei en de Vegelinsweg in Joure. Dit ten behoeve van het woongenot van aanwonenden.

JOURE, 17-12-2021 – Tussen de Tolhûswei en de Vegelingsweg in Joure ligt een gedeelte van de Slachtedyk. Dit is tevens een van de mogelijke routes naar het bedrijventerrein aan de Vegelingsweg. Dit leidt ertoe dat relatief veel vrachtverkeer over dit gedeelte van de Slachtedyk rijdt, terwijl de weg met de onderliggende fundering er niet voor gemaakt is.

Het betreft een relatief smalle weg met twee uitritconstructies aan weerzijden en veel woningen aan de weg. De omwonenden ervaren dan ook veel overlast van dit vrachtverkeer. Het vrachtverkeer veroorzaakt onder andere trillingen in de woningen, maar ook geluidsoverlast.

Onderbord met uitzondering

Het instellen van een geslotenverklaring voor vrachtauto’s lost deze problemen op. Met een onderbord ‘uitgezonderd ten behoeve van bewoners’ wordt geregeld dat zij geen ontheffing aan hoeven te vragen in het geval van bijvoorbeeld een verhuizing of verbouwing.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen