Doek valt voor OBS De Wynbrekker in Oosterzee

OBS De Wynbrekker in Oosterzee gaat dicht.
OBS De Wynbrekker in Oosterzee gaat dicht.
Foto: Google Maps

Openbare basisschool De Wynbrekker houdt met ingang van het nieuwe schooljaar op te bestaan. De school heeft te weinig leerlingen en een fusie zit er niet in.

OOSTERZEE, 10-12-2021 – In 2014 startte het bestuur van de scholenkoepel Gearhing al met een traject om te komen tot samenwerking van de basisscholen in het gebied Bantega, Echtenerbrug en Oosterzee.

Er werd bekeken of er een nieuw te bouwen school, samen met kinderopvang, in het gebied mogelijk was. MR en ouders van Bantega spraken zich echter tegen een scholenfusie uit. Hierna werd onderzocht of het scenario van een fusie van de openbare basisscholen in Echtenerbrug en Oosterzee, haalbaar en kansrijk zou zijn.

“Gelezen het advies van de MR’en en teams, alles overwegende en afgezet tegen de ouderpeiling, is besloten af te zien van een fusietraject tussen de Twa Yn Ien en de Wynbrekker”, schrijft het college van bestuur van de Gearhing aan het gemeentebestuur.

De Gearhing draagt de school per 1 augustus 2022 officieel over aan de gemeente. De gemeenteraad kan besluiten het bevoegd gezag van de school over te nemen en zodoende de school open te houden.

Burgemeester en wethouders adviseren dit niet te doen. Het open houden van de school zou de gemeente veel geld gaan kosten. Bovendien zijn er binnen een straal van 10 kilometer voldoende andere openbare scholen waar de ouders voor kunnen kiezen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen