Daklozenopvang aan Steenbergstrjitte in Balk

Collectieve woonvoorziening Balk
Collectieve woonvoorziening Balk
Foto: Google Maps

De locatie Sate Steenbergstrjitte 50-52 in Balk is ingericht als daklozenopvang. De gemeente werkt hierin samen met woningcorporatie Dynhus en Zorg- en welzijnsorganisatie Limor.

JOURE/BALK, 02-11-2020 – De collectieve voorziening voor wonen met begeleiding is een uitbreiding in het ondersteuningsaanbod in de Wmo. Het gaat om een voorziening voor inwoners uit gemeente De Fryske Marren die om wat voor reden dan ook (nog) niet zonder begeleiding kunnen wonen en anders dakloos zouden zijn. Een deel van hen bleek te zijn gehuisvest op campings of recreatieterreinen voor tijdelijke huisvesting.

De collectieve woonvoorziening in Balk is bedoeld voor tijdelijke huisvesting. Doel is dat de bewoners mettertijd weer zelfstandig kunnen wonen of met minder intensieve begeleiding in een reguliere woning.

Per 1 september zijn de eerste huurovereenkomsten met bewoners ingegaan. Er zijn voldoende kandidaten, waardoor alle appartementen verhuurd zijn.

Omwonenden en Plaatselijk Belang zijn sinds vorig jaar zomer al betrokken bij de plannen. Hun reacties waren volgens de gemeente positief. Zij vonden het goed dat er weer een nieuwe bestemming voor het pand was gevonden.

Ze zijn vervolgens schriftelijk geïnformeerd over de komst van de eerste bewoners. Op deze brief zijn bij de gemeente geen reacties binnengekomen. Deze maand worden omwonenden uitgenodigd voor een open huis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen