Conifeer ‘met verhaal’ moet om

Foto: Facebook: gemeente DFM

Een grote conifeer aan de Pluut in Lemmer heeft de sloop van een huizenblok overleefd, maar moet nu toch het loodje leggen. Dit omdat er dode stukken hout uit kunnen vallen.

LEMMER, 09-08-2021 – De conifeer staat op het trottoir voor een grasperk aan de Pluut en heeft daar flink uit kunnen dijen. Tijdens een onlangs gehouden boomcontrole is echter gebleken dat de top van de boom in slechte staat is. Die slechte conditie zal mettertijd de hele boom aantasten.

Zover laat de gemeente het niet komen. Het gevaar bestaat dat er nu al dode stukken hout uit de conifeer vallen. Om dat voor te zijn laat de gemeente de boom in de derde week van augustus vellen. In het najaar wordt er een nieuwe boom voor teruggeplaatst.

Boom met verhaal

De melding van de gemeente op Facebook ontlokt een reactie van de kleindochter van de mensen die de conifeer hebben geplant. Zij weet te vertellen dat haar grootouders de boom eind jaren ’70/beginjaren ’80 van de vorige eeuw planten in de tuin bij hun rijtjeswoning. Het huizenblok werd tijdens de herinrichting van de Pluut gesloopt, maar de conifeer werd gespaard.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen