Meedenken met gemeente over aardgasvrij

Foto: mhpublicaties.nl

In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn. Gemeente De Fryske Marren zet de eerste stappen door de Transitievisie Warmte op te stellen en vraagt burgers mee te denken.

Hoe maken we De Fryske Marren aardgasloos? Dat is één van de belangrijkste vragen die straks in de Transitievisie Warmte (TVW) van de gemeente staat.

In de Transitievisie Warmte worden kansrijke aardgasvrije oplossingen beschreven. Hoe de gemeente de transitie gaat maken is omschreven in een plan van aanpak.

Oplossing op maat voor elke wijk

Het aardgasvrij maken is een opgave die gevolgen heeft voor elke bewoner en elk bedrijf. Alle gebouwen in de gemeente moeten uiteindelijk verwarmd worden zonder gebruik te maken van aardgas. Welke oplossing daarbij het best past, kan verschillen per woning, straat, wijk of plaats.

Voor het opstellen van de Transitievisie Warmte is veel kennis en betrokkenheid van alle betrokken partijen nodig. Naast de gemeente zijn dat de inwoners, woningcorporaties en de netbeheerder.

Na vaststelling van de Transitievisie Warmte wordt vervolgens per gebied een uitvoeringsplan op wijk/buurt/gebied uitgewerkt. Daarna start pas de uitvoering.

Wie mee wil denken over het onderwerp of in een klankbordgroep zitting wil nemen wordt gevraagd een mail te sturen naar [email protected] met in het onderwerp ‘Meedenken over TVW’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen