College trekt geld uit voor waardering vrijwilligers

Foto: Pixabay.com

De gemeente gaat vrijwilligerswaardering een gezicht geven met jaarlijkse vrijwilligersprijzen in vier categorieën en het organiseren van een festival.

Zo’n zestig procent van de inwoners van De Fryske Marren verricht vrijwilligerswerk. Dat verdient waardering en de gemeente wil dat zichtbaar en tastbaar maken door hier jaarlijks bestuurlijke aandacht aan te geven.

Vrijwilligersprijzen

Het college heeft besloten jaarlijks vrijwilligersprijzen uit te reiken van € 500 in vier categorieën, te weten: sport, cultuur, zorg/welzijn en duurzaamheid. De hoogte van het bedrag moet voldoende zijn om vrijwilligersorganisaties en individuele vrijwilligers aan te moedigen zichzelf aan te melden.

Vervolgens krijgen inwoners de gelegenheid te stemmen. De vrijwilliger(sorganisatie) met de meeste stemmen per categorie krijgt de prijs uitgereikt.

Vrijwilligersfeest

Daarnaast wil het college vrijwilligers bedanken met een festival met muziek, acts en sportclinics, maar ook met workshops, lezingen en informatie over cursussen en de soorten en facetten van vrijwilligerswerk. Sociaal Werk De Kear is de aangewezen partij om het festival te organiseren.

Voor het festival en de informatieve activiteiten wordt uitgegaan van maximaal 18.000,- per jaar. De in totaal 20.000,- euro wordt gedekt uit het budget vrijwilligers en mantelzorg.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen