Thuiswerken maatgevend voor verbouw gemeentehuis

gemeentehuis De Fryske Marren
gemeentehuis De Fryske Marren
Foto: Twitter: @gemeenteDFM

De coronapandemie heeft nieuw licht geworpen op thuiswerken en daarmee op de aan- en verbouw van het gemeentehuis. Die plannen worden bijgesteld.

Dit zegt het college naar aanleiding van vragen van de FNP. De fractie stelt dat er in de voorgenomen plannen al rekening is gehouden met een toename van thuiswerken. De door corona opgedane ervaring zal onder meer het nodig geachte aantal vierkante meters werkruimte en de parkeercapaciteit in een ander daglicht plaatsen. De fractie vraagt daarom om een update van de status van de uitvoeringsplannen.

Door het noodgedwongen thuiswerken is het duidelijk geworden “dat er veel digitaal kan, maar niet alles leent zich hier goed voor”, aldus het college. De nieuwe inzichten en de middels een enquĂȘte verkregen meningen van medewerkers worden meegenomen in het huisvestingsplan.

Duidelijk is al wel dat thuiswerken een onderdeel is van de nieuwe werkwijze en dat er dus minder werkplekken nodig zijn op kantoor. Ontmoeten op kantoor en het thuiswerken moeten beter worden gefaciliteerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen