Jaarwisseling 2021-2022

Foto: Pixabay.com

Het is bijna weer zover: de jaarwisseling. Voor sommigen het hoogtepunt van het jaar. Hieronder staat nuttige informatie rondom de aankomende jaarwisseling.

DE FRYSKE MARREM, 11-12-2021 – Tijdens oud en nieuw is er een verbod op het afsteken, bezitten en vervoeren van vuurwerk in het hele land voor consumenten. Wat wel door kan gaan in de gemeente De Fryske Marren is het carbidschieten; een jaarlijkse traditie op oudejaarsdag. De burgemeester heeft een aantal locaties aangewezen waar het schieten van carbid op 31 december, van 10.00 tot 17.00 uur, is toegestaan. Meer informatie over het carbidschieten en de locaties vindt u op de pagina carbidschieten.

Afsluiten van diverse containers

Net als voorgaande jaren en ondanks het vuurwerkverbod, worden afvalbakken en containers afgesloten of tijdelijk opgeruimd vanwege de jaarwisseling. Jaarlijks ontdekken we met name aan de ondergrondse containers veel vuurwerkschade en de kosten hiervan lopen erg hoog op. Door het afsluiten van de containers hoopt de gemeente het aantal schades op oudejaarsdag terug te dringen. Vanaf maandag 20 december 2021 wordt begonnen met het afsluiten en verwijderen van containers en afvalbakken.

Daarnaast vraagt de gemeente om uw glaswerk tussen maandag 27 december 2021 en zondag 2 januari 2022 thuis te bewaren en/of naar één van de milieuterreinen te brengen en niet naast de gesloten containers te plaatsen. Op maandag 3 januari 2022 (vanaf circa 12.00 uur) kan er weer gebruik gemaakt worden van de ondergrondse containers. Daarmee wordt voorkomen dat er kapot glaswerk naast de containers en op straat belandt.

Nieuwjaarstoespraak online bekijken

Begin januari 2022 organiseert de gemeente een nieuwjaarstoespraak die live vanuit huis gevolgd kan worden. De datum volgt via de website www.defryskemarren.nl en sociale media.

Een hele fijne jaarwisseling toegewenst

Tot slot wenst de gemeente iedereen alvast een hele gezellige en veilige jaarwisseling toe. ‘Op naar een jaar waarin we samen volhouden, gezond blijven en ons oude leven weer langzaam op kunnen pakken’.

 

Bron: defryskemarren.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen